Ez a Fórum több, mint pizzéria

Ez a Fórum több, mint pizzéria

Még régebben ellátogatott hozzánk a Kisalföld.hu -nak a  Nagy Zabálók “stábja” és távozásuk után így nyilatkoztak :) :

Agyunkból elszáll a pizzásfeeling, s már nyomát sem látjuk a legyilkolt paradicsomoknak.

Bátorságunk határtalan – nyugtázzuk magunkban, amikor néhány hónap elteltével ismét Sopronban, a Tűztorony árnyékában keresünk éttermet. Nyári kalandunk után óvatosabban és nagyobb figyelemmel kutatunk, s végül a Fórum pizzéria mellett döntünk. A hely hangulatos, igényesen berendezett, semmi cicoma, semmi erőltetett olaszos dizájn, a pizzák néhány méterre asztalunktól készülnek, afféle látványkonyhában, a kemence mellett. A Fórum olasz típusú konyhával hirdeti magát, de nagy az öröm, amikor az étlapot böngészve egy kiválóan összeállított mexikói ételsorra bukkanunk. Gondoljuk is, ilyen csak a jól megkomponált hollywoody westernekben van, egy csepp azték birodalom. Agyunkból elszáll a pizzásfeeling, s már nyomát sem látjuk a legyilkolt paradicsomoknak, amelyeket szétkennek a tésztán. S ez ugyan még nem elég a boldogsághoz, de jó úton járunk.

Mondtunk, az étlapon stabil pont a pizza, mint csárdában a pontyhalászlé, de a mexikói felhozatal is erős, s az étterem komolyan gondolja.

guadalajara leves bőséges: tele marhahússal, babbal, mellette tortilla, akár főételnek is beillik, néz is a felszolgáló tágabbra nyitott szemmel, amikor főételt is rendelünk mellé.

Jalapeno sajtkrémleves szintén jól eltalált, s ugyan megtaláljuk a chips és a sűrű sajt közt a jalapenót is, azért a paprikától többet vártunk, minimum, hogy fél órára leszedálja az arcot az erőssége. Ha tehetjük legközelebb a habaneróval teszünk egy próbát, bár félő, abba simán belehalunk.

A “marhás” leves után a fajiták közül a tabascós marhát választjuk. A felszolgálás és a tálalás jól eltalált: serpenyőben érkezik a zöldségek közé ágyazott puha hús.

mexikói oldalas szintén úgy kerül elénk, hogy már a látványa varázsolna, de amit látunk, nem hókuszpókusz. Két szép szál oldalas, csupa finomsággal körítve: héjában sült, félbevágott burgonya, rántott hagymakarikák, grillezett kukorica.

Elégedetten távozunk, a 6500 forintos számla láttán pedig örömünkben egy egész tárat lőnénk a plafonba, hogy újra szóljon a hatlövetű, de aztán eszünkbe jut, ez itt a “vadkelet”, itt max a kapanyél sül el.A Fórumban jó volt lenni.

Étterem értékelése
Konyha: érdemes kipróbálni a különlegességeket 9. (1-10-ig.)
Minden egyéb: (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): pizzéria, de semmi flanc, a kiszolgálás is remek 8. (1-10-ig.)

Ezúton is köszönjük nekik a dicsérő szavakat!